Logo rest200

NIEUWS


Kerstdiner 10-12-2020

Afgelopen twee avonden hebben we met de Zonnestraaltjes vanaf 2 jaar het Kerstdiner gehouden. Alle kinderen kwamen helemaal netjes aangekleed binnen. Blousejes, strikjes, glitters en feestjurkjes! Wat zag iedereen er prachtig uit!! We begonnen met een kerstdisco en toen alle kinderen er waren begonnen we met het voorgerecht. Toen het hoofdgerecht werd geserveerd kwam zelfs de kerstman nog even langs! Hij las een leuk kerstverhaaltje van kikker voor. Ook hebben we veel kerstliedjes gezongen en daarna kwam het toetje. Jammie!! De kinderen hebben gesmuld van het heerlijke diner. Het was weer super gezellig!

De zonnestraaltjes 10 jaar 1-11-2020

10 jaar zonnestraaltjes

Hiep hiep hoera!! De Zonnestraaltjes bestaan 10 jaar!

Deze hele week was het feest, zo kwam clown Kiekeboe op bezoek ze maakte allemaal grapjes. We hebben gedanst met de clown en ze heeft ballonnen gevouwen voor alle kinderen en juffen! Ook is er dansles gegeven aan de kinderen, dat vonden ze geweldig en wat konden ze al goed mee doen met alle danspasjes. Woensdag was er een poppenkast voorstelling, het was een heel leuk verhaaltje en de kinderen keken aandachtig ook was er veel interactie. Als laatste hadden we ook nog muziek op schoot, de kinderen hebben muziek gemaakt en liedjes gezongen.

We zijn door alle (oud) Zonnestraaltjes, ouders en collega’s enorm in het Zonnetje gezet, heel erg bedankt allemaal!

Kinderboekenweek 30-9-2020 t/m 11-10-2020

kinderboekenweek 2020

De afgelopen week hebben wij veel leuke activiteiten gedaan voor de Kinderboekenweek. De kinderen hebben lettersoep gemaakt, een boekenlegger geknutseld, gedanst op het letterbal en nog veel meer. Het was een super gezellige week, ook hebben we heel veel (voor)gelezen.

Sportweek 18-9-2020

sportweek 2020

Deze hele week hadden we sportweek, we hebben allerlei verschillende sportieve spelletjes met de kinderen gedaan. Zoals voetballen, kegelen, een parcour zo snel mogelijk afleggen enzovoorts. Omdat alle kinderen zo goed hun best hebben gedaan hebben zij een mooie medaille gewonnen die ze zelf mochten versieren! Het was een super gezellige en sportieve week.

Maandag 29 juni was de jaarlijkse modderdag

modderdag 2020

Daar deden alle zonnestraaltjes ook aan mee. Het weer zat helaas niet zo mee maar in de overdekte buitenspeelplaats was het prima te doen.

Het begon rustig maar al snel hadden de kinderen het helemaal door en gingen lekker met de modder spelen.

Er was ook water en zand. Ze maakte modder soepjes met takjes, bloemetjes.

De kinderen mochten lekker vies worden en ja dat deden ze ook!! Het was weer een leuke modderdag.

Buitenspeeldag 10-06-2020

buitenspeeldag-2020

Woensdag 10 Juni was de nationale buitenspeeldag. Hier doen ook alle zonnestraaltjes aan mee! Het was mooi weer dus we konden lekker naar buiten, daar stonden allemaal al leuke activiteiten klaar zoals blikgooien, Kruiwagen race, voetballen en de kinderen konden het plein mooi versieren met stoepkrijtverf. Iedereen genoot van de leuke spelletjes en zijn lekker actief bezig geweest.

Buiten spelen is belangrijk en dat doen we bij de zonnestraaltjes ook elke dag!

Datum: 11-05-2020

Eindelijk mogen wij weer open na een tijdje gesloten te zijn geweest i.v.m. het Coronavirus. Wat hebben we de kinderen gemist!! Welkom terug lieve Zonnestraaltjes!

Carnaval 21-02-2020

carnaval 2020

Vandaag was het Carnaval bij de Zonnestraaltjes! Alle kinderen kwamen verkleed binnen en wat zag iedereen er mooi uit. De kinderen hadden er reuze veel zin in en we zijn begonnen met de polonaise, daarna konden de kinderen allemaal leuke activiteiten doen. Zo konden ze een echte carnavalshoed knutselen, koekhappen, sjoelen, blikgooien, schminken en natuurlijk lekker dansen! Het was een super gezellige dag!!

10-02-2020 & 12-02-2020 Monkeytown uitje

de zonnestraaltjes Monkeytown 2020

Op maandag 10 februari gingen de Zonnetjes naar Monkeytown en woensdag 12 februari de Wolkjes. De kinderen keken er al enorm naar uit. In Monkeytown zijn we van de glijbaan geweest, gesprongen op de trampoline, hebben we torens gemaakt met de blokken en in het ballenbad gespeeld. Tussendoor hebben we lekker wat gedronken en een koekje gegeten, als laatst zijn we nog naar de ballendouche geweest. Wat hebben de kinderen een plezier gehad!

22-1-2020 Nationale voorleesontbijt

Woensdag 22 januari startte de Nationale voorleesdagen met het Voorleesontbijt, alle kinderen hadden er reuze veel zin in! Tante Toet met haar voorleeshoed kwam bij ons voorlezen. Zij had alle figuurtjes uit het boek meegenomen en maakte daar een leuke voorstelling van. De kinderen luisterden aandachtig en ondertussen smulden zij van het heerlijke ontbijt! De komende periode zullen wij extra veel gaan (voor)lezen én staan er veel leuke en leerzame activiteiten op het programma.

2-1-2020 Gelukkig Nieuwjaar!!

nieuwjaar 2020 de zonnestraaltjes

Vandaag was de eerste dag van het jaar bij de Zonnestraaltjes. Dat hebben we natuurlijk gevierd met… een Nieuwjaarsduik in het ballen bad!

Wat een feest, de kinderen doken in het ballen bad en hadden de grootste lol. Wij wensen iedereen een heel goed en Zonnig 2020!

18-12-2019 Kerstdiner

kerstdiner2019-de zonnestraaltjes

Vandaag was ons jaarlijkse Kerstdiner, alle kinderen vanaf 2 jaar waren uitgenodigd om vroeg in de avond te komen dineren. Wat zagen alle kinderen er toch weer schitterend uit!! Mooie jurkjes, glitters, blousejes, stropdasjes enzovoorts.. Er werd een drie gangen menu geserveerd en de kinderen hebben hier heerlijk van gesmuld. Ook kwam ondertussen de Kerstman nog langs!! Wat was het weer gezellig met elkaar.

Sinterklaas 5-12-2019

De Zonnestraaltjes sinterklaas 2019

Vandaag was het dan zover, Sinterklaas vierde zijn verjaardag bij de Zonnestraaltjes! Bij elke groep kwamen Sinterklaas en Piet langs en alle kinderen mochten even bij Sinterklaas komen. In het grote boek stond over alle kinderen een verhaaltje en de kinderen kregen lekkers van Piet! Ook had Sinterklaas nog een zak met cadeautjes achter gelaten! Wat boffen de kindjes toch!!

Herfstwandeling 8-11-2019

herstwandeling 2019

Vandaag hebben de peuters een herfstwandeling gemaakt in het Bleiswijkse bos. De kinderen hadden er reuze veel zin in en aangekomen in het bos zongen we meteen liedjes over de grote paddenstoel en van de eekhoorn. Al snel zagen we overal blaadjes liggen, toen we een stukje verder liepen zagen we ook nog nootjes en paddenstoelen. Onze knuffel Puk was ook mee en Puk heeft nog een leuke activiteit met de kinderen gedaan. Daarna nog met elkaar lekker een kaakje gegeten en wat gedronken. Het was een gezellige dag!!

01-11-2019 de Zonnestraaltjes 9 jaar!

Vandaag bestaat kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes 9 jaar en dat hebben we gevierd!! Alle kinderen mochten verkleed komen, we hebben gedanst, gezongen, cakejes versierd en opgegeten en vooral veel feest gevierd!! Het was één groot feest.

Uitje naar de brandweer 3-10-2019

Deze week is de laatste week van ons thema beroepen. Als afsluiting hebben wij voor de brandweer gekozen en daar mochten wij vandaag naartoe!

De kinderen hadden er onwijs veel zin in, aangekomen bij de brandweer legde brandweerman Jochem eerst uit wat de brandweer allemaal doet daarna mochten we kijken wat een brandweer auto allemaal bij zich heeft én even in de brandweerauto zitten!! Toen werd de auto naar buiten gereden en daar mochten de kinderen zelf spuiten met de echte brandslang en als laatst werd de sirene aangezet! Het was een fantastische ochtend! Brandweer Bleiswijk en met name brandweermannen Jochem en Dave bedankt!!

brandweer19 1

Thema beroepen 9-9-2019

beroepn-2019

Voor ons thema beroepen kwam vandaag de politie op bezoek bij de Zonnestraaltjes. De agent vertelde eerst wat de politie allemaal doet en liet van alles zien. Daarna mochten de kinderen in de politie auto zitten, wat stoer was dat!! Ook werd de sirene nog even aangezet, de kinderen vonden het fantastisch! Bedankt politie, voor dit leuke bezoekje!

Opa en oma ochtend 22-8-2019

Vandaag waren alle opa’s en oma’s van harte welkom om een ochtendje mee te spelen met hun kleinkind bij de Zonnestraaltjes!

Rond 9.00 uur kwamen de opa’s en oma’s en de kinderen vonden het geweldig dat ze er waren. We begonnen met de kring, zongen liedjes en ook Puk (VVE Uk&Puk) kwam even kijken wie er allemaal waren. De kinderen stelde hun opa en/of oma trots voor aan Puk. Daarna aten we fruit en dronken wat. Toen zijn we lekker gaan spelen en de opa’s en oma’s deden ook gezellig mee. Ook hebben we nog geknutseld en een spelletje gedaan, als laatste zijn we naar buiten gegaan om daar nog even te spelen. Het was een super gezellige ochtend en wat een lieve opa’s en oma’s hebben de kinderen!

Kinderboerderij 17-7-2019

Gister hadden de Zonnetjes (peutergroep) een uitje naar de kinderboerderij en vandaag was het de beurt aan de Wolkjes (dreumesgroep).
Alle kinderen hadden er reuze veel zin in en aangekomen bij kinderboerderij het Ezelsbruggetje zagen we meteen al de geitjes, daar zijn we de weide in geweest.
De kinderen hebben met de geitjes gespeeld en ze geaaid. Daarna hebben we nog veel andere dieren gezien zoals, konijnen, ezeltjes, een pauw, paardjes en kippen.
Ook mochten de kinderen een rondje op de ezel rijden dat heeft bijna iedereen gedaan! Als laatste hebben we nog gespeeld met alle fietsen en auto’s. Het was één groot feest!

Modderdag 28-6-2019

Joepie!! Vandaag was het Nationale Modderdag. Alle Zonnestraaltjes hebben in en met de modder gespeeld, er stond een modderbad op het plein waar een aantal kinderen helemaal in zijn gegaan!

Ook stonden er bakjes met modder, water en zand waar de kinderen mee konden spelen, er was een modderbak met varkentjes erin én takjes en bloemetjes waar de kinderen ook mee konden spelen in de modder.

Wat was het een feest!!

Papa & Mama BBQ 21-6-2019

bbq-2019

Vandaag was onze jaarlijkse papa & mama BBQ, alle Zonnestraaltjes, ouders, broers en zussen waren uitgenodigd bij de Zonnestraaltjes voor een over heerlijke BBQ.

Het was weer een geslaagd feestje! Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Sportdag 21-5-2019

spordag2019

Vandaag hadden alle Zonnestraaltjes sportdag! We hebben allerlei sportieve activiteiten gedaan, zoals: voetballen, een kruiwagenrace, sjoelen, kat en muis spel enz..

De kinderen hebben enorm hun best gedaan en hebben allemaal een mooie mediale gewonnen.

Het was een super gezellige en sportieve ochtend.

Koningsspelen 12-4-2019

Vandaag waren de Koningsspelen en daar deden we natuurlijk vol enthousiasme aan mee. De kinderen mochten mee doen aan verschillende actieve spelletjes, zo hebben we blik gegooid, gevoetbald, een eieren race gedaan, we hebben kroontjes geknutseld en natuurlijk gedanst op het liedje van de Koningsspelen. De Pasapas van Kinderen voor kinderen! Het was één groot feest, alle kinderen hebben er enorm van genoten!

Op bezoek bij de tandarts 29-03-2019

Vandaag mochten alle Zonnetjes naar Tandartsenpraktijk Kiki Oei!! Omdat we werken met het thema lichaam zijn we hiernaar toe gegaan en wat was het leuk! Alle kinderen mochten op de stoel liggen en de tandartsen hebben zelfs de tandjes geteld! Ook mochten de kinderen bij elkaar kijken, hebben ze handschoentjes en een mondkapje aangehad en hebben de hele praktijk mogen zien. Bedankt Kiki Oei en gehele team!

Thema lichaam 14-3-2019

Vanaf deze week is ons nieuwe thema: lichaam begonnen.

De kinderen zijn begonnen met mooie knutselwerkjes te maken en we hebben op elke groep een leuke thema hoek gemaakt waar de kinderen lekker in kunnen spelen en leren.

De komende weken zullen er verschillende leuke en leerzame activiteiten aangeboden worden en voor de oudste kinderen is er een leuk uitje gepland!

lichaam19 1

Monkeytown 20-2-2019

Dinsdag 19 februari zijn de Wolkjes naar Monkeytown geweest en vandaag woensdag 20 februari de Zonnetjes.

Wat was dat een feest! Alle kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad en hebben heerlijk gespeeld.

Zo gingen de kinderen van de glijbaan, speelde ze in de ballenbak, ze sprongen op de trampoline. Tussendoor hebben we even wat gegeten en gedronken, dat was lekker maar daarna weer snel verder!

In het gedeelte met de ballen die naar beneden kwamen hebben we ook nog gespeeld. De kinderen hebben genoten van dit leuke uitje!

Monkeytown19 2 w

Wennen op de basisschool 11-2-2019

Vandaag mochten de oudste Zonnetjes naar basisschool de Klimophoeve, om alvast een kijkje te nemen in de klas. Ze vonden het fantastisch en hebben heerlijk gespeeld, gekleid en buiten gespeeld met de kleuters van school.

de Nationale Voorleesdagen 24-1-2019

Vanaf vandaag beginnen de Nationale Voorleesdagen, deze dagen gaan van start door middel van een heerlijk Voorleesontbijt. Lenie (het kattenvrouwtje) kwam bij ons voorlezen terwijl de kinderen heerlijk smulde van een ontbijt bij de Zonnestraaltjes. Ze las voor uit het boek: een huis voor Harry. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2019 en gaat over Harry de kat. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?
De kinderen luisterden aandachtig, het was een gezellige ochtend!

De voorleesdagen zijn tot en met 2 februari en de komende dagen zullen daarom in het teken staan van (voor)lezen. Ook staan er allerlei leuke activiteiten op het programma in het teken van de Voorleesdagen.

Kerstdiner 18-12-2018

Vanavond hadden wij ons jaarlijkse kerstdiner, alle kinderen kwamen met nette kleertjes binnen. Jongens met blousejes en strikjes en meisjes met jurkjes en veel glitters. Wat zag iedereen er mooi uit!!

We hebben heerlijk gesmuld van een driegangen diner, ondertussen hebben we kerstliedjes gezongen én zelfs de kerstman kwam langs! Hij las een kerstverhaaltje voor aan de kinderen.

Wat was het weer een geslaagd kerstdiner, we hebben ervan genoten!

kerst18 2

Herfstwandeling 25-10-2018

Herfstwandeling 18

Vandaag maakte alle Zonnestraaltjes vanaf 2 jaar een herfstwandeling in het bos. Wat was het gezellig! De kinderen hebben heel veel blaadjes en takjes gevonden, ook zagen we nootjes en paddenstoelen! Ondertussen zongen we liedjes over de herfst. Ook Puk was mee en had een leuke activiteit bedacht in het bos. De kinderen vonden het onwijs leuk in het bos!

Kinderboekenweek 12-10-2018

kindderboekenweek

Van 3 oktober t/m 12 oktober is het Kinderboekenweek, (voor)lezen vind de Zonnestraaltjes heel belangrijk en daarom deden wij natuurlijk ook mee aan deze leuke week. Elke dag stond er een leuke activiteit op het programma, zo hebben we groep 8 van basisschool de Klimophoeve op bezoek gehad. De kinderen uit groep 8 lazen onze Zonnestraaltjes vol liefde vol en wat deden ze goed hun best!! Ook hebben we lettersoep gemaakt, was er poppenkast en een vertelkastje en

Als laatste zijn we naar de boekwinkel Muilenburg geweest in Bleiswijk waar er een verhaaltje werd voorgelezen aan de kinderen. Ze vonden het fantastisch en luisterden aandachtig.

Het was weer een geslaagde kinderboekenweek!

Monkeytown 07-09-2018

Maandag en vrijdag zijn de Wolkjes en Zonnetjes naar Monkeytown geweest, als afsluiting van ons thema Jungle.

De kinderen konden hier lekker apenkooien! Springen op de trampoline, glijden van de glijbaan, in de ballenbak spelen, klimmen op de matten en bouwen met de grote blokken.

Ze vonden het geweldig. Tussendoor hebben we nog lekker wat gedronken en een kaakje gegeten.

De kinderen hebben een geweldig leuke ochtend gehad!

monkeytown18 2

Thema ‘in de jungle’ 15-08-2018

Op dit moment werken wij met het thema ‘in de jungle’. Er zijn thema hoeken gemaakt waar de kinderen lekker in kunnen spelen én de kinderen hebben mooie knutselwerkjes gemaakt! De kinderen vinden het fantastisch en er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. Zo ook vandaag, we gingen met de kinderen apenkooien in de gymzaal! Wat was dat leuk!! De kinderen hebben zich heerlijk uitgeleefd en we hebben veel leuke spelletjes gedaan. De komende weken staan er nog meer leuke activiteiten op het programma.

Opa & oma ochtend 20-7-2018

Op dit moment werken wij met het Uk & Puk thema; ik en mijn familie. Daarom waren vandaag alle opa’s en oma’s van harte welkom mee te spelen.

De kinderen waren apetrots dat hun opa en oma ook gezellig kwamen spelen. Eerst hebben we in de kring liedjes gezongen en fruit gegeten, daarna kwam Puk ook nog even langs en stelde zich netjes voor aan alle opa’s en oma’s.

Daarna lekker gespeeld, geknutseld en spelletjes gedaan. Als laatst hebben we ook nog buiten gespeeld.

Het was een super gezellige ochtend!!

opochtend 18

Nationale Modderdag 29-6-2018

Vandaag was het Nationale Modderdag. Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes deed hier natuurlijk ook aan mee en wat vonden de kinderen dat leuk!!

Alle kinderen hadden oude kleding aan zodat ze lekker vies mochten worden. Ze hebben in de modder gespeeld, modder tekeningen gemaakt en met varkentjes in de modder gespeeld.

Ook mochten de kinderen over een pad met verschillende materialen lopen, zodat ze dit aan hun voetjes konden voelen.

Het was weer een super gezellige ochtend!!

Papa & mama BBQ 15-06-2018

Afgelopen vrijdag middag was onze jaarlijkse papa & mama BBQ!

Het was weer één groot feest, alle ouders en kinderen hebben genoten van het heerlijke eten. Ook hebben de kinderen lekker gespeeld met elkaar en konden de papa’s en mama’s met elkaar een praatje maken.

Ook stond het springkussen er en daar hebben de kinderen heerlijk op gesprongen! Joepiee!!

Sportdag 15-5-2018

Vandaag hadden we onze jaarlijkse sportdag! Er waren verschillende spelletjes waar de kinderen aan mee mochten doen.

De kinderen vonden het geweldig!! Lekker voetballen, sjoelen, een blokkenrace, medailles maken enzovoorts.. Alle kinderen hebben onwijs goed hun best gedaan en namen vol trots de medaille mee naar huis!

Uitje naar de kinderboerderij 26-4-2018

Afgelopen week zijn de Wolkjes en Zonnetjes naar de kinderboerderij geweest, wat was dat leuk!! Als eerst gingen we naar de geitjes, waar we de geitenweide in mochten. De meeste kinderen hebben de geitjes geaaid, ze zijn ook zo lief!! Daarna hebben we konijntjes gezien en geaaid, dat wilde alle kinderen wel. Ook hebben we nog kippen gezien, een pauw en pony’s. Daarna zagen we de ezeltjes en daar mochten de kinderen zelfs een ritje op maken, dat hebben bij alle kinderen gedaan. Daarna nog even wat gedronken en een koekje gegeten en als laatst nog even spelen! Kinderboederij het Ezelsbruggetje bedankt voor deze leuke ochtend!

Koningsspelen 20-4-2018

Vandaag waren de jaarlijkse Koningsspelen, daar deden de Zonnestraaltjes natuurlijk ook aan mee! Er waren verschillende sportieve activiteiten zoals, een sponzenrace, blikgooien, koekhappen, voetballen, zaklopen en kroontjes knutselen. Wat deden de kinderen fanatiek mee!! Het was weer één groot feest.

Paasweek 29-3-2018

Deze week is de week voor Pasen, de kinderen hebben daarom allemaal geknutseld voor de Pasen, we hebben Paasliedjes gezongen én leuke activiteiten gedaan.

Zo hebben we Paaseitjes gezocht, onze eigen Paashaas Michele heeft ze verstopt en wat hebben de kinderen goed gezocht!! Alle eitjes zijn gevonden. Morgen gaan we nog eieren versieren en dan is de Paasweek alweer voorbij. Fijne Paasdagen allemaal!

Kinder-EHBO cursus 15-03-2018

Onze pedagogisch medewerksters beschikken over een Kinder-EHBO diploma. Elk jaar gaan wij op herhaling, gister hebben we de herhaling gedaan én zijn geslaagd

Carnaval 13–02-18

De kinderen kwamen helemaal omgetoverd bij ons binnen en wat zagen ze er mooi uit!!

Er waren prinsessen, diertjes, piraten en zelfs een dino! 

Daarna mochten de kinderen mee doen me verschillende spelletjes, zoals knutselen, een chipsketting maken, dansen, schminken of sjoelen. Het was weer een super gezellige dag!

Het Nationale Voorleesontbijt 24-1-2018

Vandaag was het Nationale Voorleesontbijt, de kinderen hebben genoten van een heerlijk ontbijtje bij ons kinderdagverblijf. Ondertussen las Jannie van boekhandel Muilenburg voor aan de kinderen. Ze luisterde aandachtig naar het boek ‘ssst de tijger slaapt’. Daarna heeft Jannie nog een ander boekje voorgelezen, wat een feest ochtend was het!!

Voorleestips:

  • Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Al heel snel vinden ze het leuk om met papa of mama plaatjes te bekijken en naar de bijbehorende verhaaltjes te luisteren.
  • Voorlezen is enorm belangrijk. Het is gezellig en versterkt de band. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal.
  • Voorlezen maakt dat kinderen later zelf graag gaan lezen
  • Voorlezen zou een dagelijkse gewoonte moeten zijn, zowel thuis als in de kinderopvang en op school. Met slechts 15 minuten per dag voorlezen maak je al een mooie start
  • Het plezier zit in de herhaling. Van sommige prentenboeken krijgen kinderen maar geen genoegd. Bij de eerste keer voorlezen zijn ze geboeid, bij de tweede keer is er het feest van herkenning, bij de volgende keren krijgen ze oog voor detail en ontdekken ze steeds weer iets nieuws in de plaatjes.
  • Voorlezen is samen doen. Samen plaatjes kijken, samen geluidjes maken en samen praten over het verhaal.
  • Voorlezen maakt nieuwsgierig en helpt kinderen de wereld te ontdekken.
  • Voorlezen verhoogt de concentratie. In de bibliotheek weten ze welk prentenboek past bij uw kind met het oog op zijn of har leeftijd en interesse. Vraag hen dus gerust om advies.
  • Kinderen die zelf al kunnen lezen houden ook van voorlezen. Tijdens het voorlezen wordt het kind vertrouwd gemaakt met verhalen die nog te moeilijk zijn om zelf te lezen, maar waar ze wel veel plezier aan beleven.

Nieuwjaarsduik 2-1-2018

Dinsdag 2 januari was de eerste Zonnestraaltjes dag van het nieuwe jaar!

We zijn het jaar meteen goed begonnen met een echte nieuwjaarsduik in onze ballenbak!

De kinderen vonden het fantastisch! We wensen iedereen een spetterend 2018!

Kerstdiner 20-12-2017

Vanavond was ons jaarlijkse kerstdiner en wat hebben de kinderen ervan genoten!Vanavond was ons jaarlijkse kerstdiner en wat hebben de kinderen ervan genoten!
Helemaal netjes kwamen ze binnen en wat zagen ze er weer mooi uit allemaal.
Jongens met stropdasjes, meisjes met mooie glitterjurkjes.. Prachtig!
De kinderen hebben genoten van een drie gangen menu, en smikkelde ervan! Ook kwam de kerstman nog langs! De kinderen vonden het geweldig en hebben hem een handje gegeven. Daarna las de kerstman nog een leuk kerstverhaaltje voor.
Het was weer een super gezellig kerstdiner!

Sinterklaas viering 05-12-2017

Sinterklaas kwam op bezoek, de kinderen zongen hard ‘Welkom Sinterklaasje’ en toen kwam Sinterklaas.Sinterklaas kwam op bezoek, de kinderen zongen hard ‘Welkom Sinterklaasje’ en toen kwam Sinterklaas.
De meeste kinderen vonden het onwijs leuk (sommige een beetje spannend) en mochten allemaal even bij Sinterklaas zitten. In het grote boek van Sinterklaas stonden alle Zonnestraaltjes en de Sint las voor wat erin stond.
Ook kregen ze nog een handje met lekkers van Piet!!
Dank u wel Sinterklaas, wij hebben weer genoten!

Kinderboekenweek 12-10-2017

De afgelopen week was het Kinderboekenweek, kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes heeft daar natuurlijk ook aan mee gedaan.De afgelopen week was het Kinderboekenweek, kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes heeft daar natuurlijk ook aan mee gedaan.
Zo hebben we verschillende leuke en leerzame activiteiten gedaan met de kinderen, zoals: een letterspel, naar de boekenwinkel in Bleiswijk waar de kinderen werden voorgelezen én we weer een nieuw voorleesboek hebben gekocht! Er zijn uiltjes geknutseld voor het boek wat bij de Kinderboekenweek hoort (knikkeruil) ook hebben we nog lettersoep gemaakt en heeft groep 8 van basisschool de Klimophoeve voorgelezen aan de kinderen van de Zonnestraaltjes!
De kinderen vonden het een super leuke week!

Boekstart! Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes in samenwerking met de bibilotheek 05-09-2017

Dinsdag 5 september was de officiële opening voor boekstart bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes in samenwerking met de bibliotheek!Dinsdag 5 september was de officiële opening voor boekstart bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes in samenwerking met de bibliotheek!
De kinderen waren super enthousiast en hadden er heel veel zin in, de hoek is helemaal ingericht op (voor)lezen. Vanuit de bibliotheek was er een leuke activiteit, er werd voorgelezen uit het vertelkastje. De kinderen luisterde aandachtig en vonden het reuze interessant! Daarna werd het lintje doorgeknipt en is de boekstart hoek officieel geopend!
We hebben meteen al veel gebruik gemaakt van het voorleze in deze hoek, de kinderen vinden het geweldig!
Het doel van deze hoek is om alle Zonnestraaltjes in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, hun ouders en al onze pedagogisch medewerksters van de Zonnestraaltjes intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen. Voorlezen is één van de meest effectieve manieren waarmee de pedagogisch medewerksters en ouders de taalontwikkeling van de kinderen kunnen bevorderen.
Dit is voor ons dan ook dé reden dat wij een aantrekkelijke leesplek hebben gecreëerd voor alle kinderen.

Thema boerderij 24-8-2017

Vanaf deze week zijn wij begonnen met ons nieuwe thema boerderij begonnen. De kinderen hebben geholpen met de thema hoeken maken. Wat zijn ze mooi geworden!! Ze zijn meteen begonnen met spelen in de hoeken en ook worden er al mooie knutsel werkjes gemaakt, nadat deze zijn gemaakt worden ze vol trots opgehangen in de groep zodat iedereen ze kan zien. De kinderen mogen de komende periode lekker spelen in de thema hoeken, knutselen en verder staan er veel leuke en leerzame activiteiten op het programma. Ook organiseren we zelfs nog een uitje naar de kinderboerderij!Vanaf deze week zijn wij begonnen met ons nieuwe thema boerderij begonnen. De kinderen hebben geholpen met de thema hoeken maken. Wat zijn ze mooi geworden!! Ze zijn meteen begonnen met spelen in de hoeken en ook worden er al mooie knutsel werkjes gemaakt, nadat deze zijn gemaakt worden ze vol trots opgehangen in de groep zodat iedereen ze kan zien. De kinderen mogen de komende periode lekker spelen in de thema hoeken, knutselen en verder staan er veel leuke en leerzame activiteiten op het programma. Ook organiseren we zelfs nog een uitje naar de kinderboerderij!

Stewardess op bezoek 04-08-2017

Op dit moment werken we met het thema ‘ik ga op reis’ daarom kwam er vandaag een stewardess langs. De kinderen keken hun oogjes uit, wat zag ze er mooi uit in haar uniform! Ook voor de kinderen had ze een mooie hoed en stropdas of sjaaltje meegenomen en vertelde de stewardess over het vliegtuig. Wat doet een stewardess allemaal en wie heeft er wel eens gevlogen met het vliegtuig? De kinderen hadden zelfs nog een paar vragen voor de stewardess. Het was een super gezellig en leerzame ochtend!

Sportdag 18-7-2017

Vandaag deden alle Zonnestraaltjes mee aan de jaarlijkse sportdag!

Er waren verschillende spellen en parcours klaargezet en de kinderen startte meteen!

Zo konden de kinderen zaklopen, koekhappen, mee doen aan een estafetterace, blokjes voetbal doen en er was ook nog stopdans!

Er werd fanatiek mee gedaan, en daarom kregen alle kinderen een mooie medaille die ze zelf hadden gemaakt! Het was weer een super leuke en sportieve ochtend.

Nationale modderdag! 29-6-2017

Vandaag was het Nationale Modderdag, daar deden wij natuurlijk ook aan mee.

De kinderen vonden dit geweldig!! Ze hebben gevoeld aan de modder, mooie moddertekeningen gemaakt, met varkentjes in de modder gespeeld en moddersoep gemaakt.

Ook mochten de kinderen over een pad met verschillende materialen lopen, zodat ze dit aan hun voetjes konden voelen.

Het was een super gezellige ochtend!!

 

Papa & mama BBQ 16-06-2017

Vrijdag was de jaarlijkse papa & mama BBQ bij de Zonnestraaltjes. Het was weer een groot succes. Iedereen heeft gezellig met elkaar kunnen bij kletsen en genieten van het heerlijke eten.

Naar de fietsenmaker! 08-06-2017

Voor het thema verkeer zijn wij vandaag bij de fietsenmaker geweest, de kinderen keken aandachtig toen zij een fiets zagen waarvan de band lek was. Gelukkig kon de fietsenmaker deze band plakken en hij liet ons zien hoe hij dat deed. Alle kinderen hebben gecontroleerd of dit goed gedaan was en dat was het!! Bedankt Hans van Straalen tweewielers, voor deze leuke en leerzame ochtend!!

Opa & oma ochtend 08-05-2017

Maandag 8 mei was het opa en oma ochtend bij de Zonnestraaltjes, de opa’s en oma’s kwamen om 9uur binnen en wat vonden de kinderen dat leuk!Maandag 8 mei was het opa en oma ochtend bij de Zonnestraaltjes, de opa’s en oma’s kwamen om 9uur binnen en wat vonden de kinderen dat leuk!


We starten de dag zoals elke dag in de kring, daar zongen de kinderen liedjes. De opa’s en oma’s zongen ook gezellig mee. Daarna aten de kinderen fruit en dronken ze wat.
Daarna lekker spelen en knutselen! Wat deden de opa’s en oma’s enthousiast mee!! Ze hebben prachtige kunstwerkjes gemaakt en hebben lekker gespeeld.


Ook hebben we nog een spelletje gedaan waarbij er gedanst werd, ook daar deden de opa’s en oma’s gewoon aan mee.
Als laatst zijn we naar buiten gegaan om daar nog even lekker te fietsen en te rennen. Het was een super gezellige ochtend!

Joepie! Het springkussen staat bij de Zonnestraaltjes 06-04-2017

Deze hele week staat het springkussen bij de Zonnestraaltjes! De kinderen mogen de hele week lekker springen. Dat hebben we ook zeker gedaan! Wat was het een feest.

Naar de brandweer (06–03-2017)

Maandag 6 maart gingen alle Zonnestraaltjes vanaf 2 jaar naar de brandweer. De kinderen vonden het geweldig en hadden er super veel zin in!Maandag 6 maart gingen alle Zonnestraaltjes vanaf 2 jaar naar de brandweer. De kinderen vonden het geweldig en hadden er super veel zin in!


Aangekomen bij de brandweer vertelde de brandweer ons eerst wat zij allemaal doen. Brandjes blussen, dieren en mensen redden en nog veel meer….
Vervolgens liet de brandweerman ons zien hoe snel zij een brandweerpak aan kunnen doen én wat er allemaal in de brandweerauto te vinden is! De kinderen keken hun oogjes uit.


Daarna mochten de kinderen in de brandweerauto zitten en reed hij zelfs een rondje!! Dat was gaaf!


Als laatst mochten de kinderen spuiten met de brandweerslang, dat wilde bijna alle kindjes wel even proberen.
Wat was het een geweldige ochtend! Brandweerman Arie-Jan bedankt!!

Carnaval!! (27–02-2017)

Maandag 27 februari vierde we bij de Zonnestraaltjes Carnaval!! Wat een feestdag was dit weer. Alle kinderen kwamen verkleed binnen en wat zagen ze er allemaal mooi uit! Er waren bijtjes, prinsessen, clowntjes en zelfs een teletubbie! De kinderen hebben allemaal verschillende leuke activiteiten gedaan, ook hebben we veel gedanst en natuurlijk de polonaise gelopen! Wat een feestdag!!

Thema politie & brandweer (24–02-2017)

Op dit moment werken we met het thema brandweer, politie en ambulance. Daarom hadden wij de politie uitgenodigd om bij ons langs te komen. Wat was dat spannend.Op dit moment werken we met het thema brandweer, politie en ambulance. Daarom hadden wij de politie uitgenodigd om bij ons langs te komen. Wat was dat spannend.


Toen de politie aan kwam keken de kinderen meteen hun oogjes uit, een echte politie auto!
De politie vertelde eerst wat zij allemaal doen, vervolgens waren er nog wat vragen. Zo wilde Bob weten of de agenten wel eens een echte boef hadden gevangen? En tijgers?


Ook Jayro had een vraag: ‘heeft de politie ook een zwaard?’
De kinderen kregen antwoord op hun vraag en weten nu zoveel meer.
Ook mochten de kinderen de politie auto goed bekijken én zelfs even erin zitten. Dat zag er stoer uit!
De agenten zette zelfs nog even de sirene aan.


Agent Hans , bedankt voor deze super leuke ochtend!!

Voorleesontbijt 2017 (25–01-2017)

Woensdag 25 januari was het zover, de Nationale voorleesdagen gingen van start.Woensdag 25 januari was het zover, de Nationale voorleesdagen gingen van start.


Elk jaar starten deze met een voorleesontbijt, bij Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes doen wij hier natuurlijk ook aan mee.


(voor)Lezen vinden wij uitermate belangrijk en daarom doen wij dit dagelijks met de kinderen. Het voorleesontbijt was weer een groot succes, Wethouder Ankie van Tatenhove kwam dit jaar voorlezen aan onze kinderen.


Zij las uit het boek ‘de kleine walvis’ voor en de kinderen luisterde aandachtig, terwijl ze ondertussen aan het smullen waren van een heerlijk ontbijtje.
De voorleesdagen zijn nog tot vrijdag 3 februari en in deze week zullen wij verschillende leuke en leerzame activiteiten aanbieden aan onze kinderen.

Naar Monkeytown!!! (19–01-2017)

Wat een feest, de Zonnestraaltjes zijn naar Monkeytown geweest!!

De kinderen hebben samen met hun vriendjes gesprongen op de trampoline en lekker geklommen en geklauterd!

Ook zijn de kinderen in het ballenbad geweest. Het was weer één groot feest!!

Nieuwjaarsduik! (01–01-2017)

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2017!! Vandaag zijn we het jaar meteen goed begonnen met een nieuwsjaarsduik in ons ballenbad! De kinderen sprongen er zo in én wat hadden ze een lol!!

Kerstdiner 2016! (13–12-2016)

Elk jaar organiseren wij een kerstdiner, op deze avond mogen de kinderen komen dineren in hun mooiste kerstkleding!

Dinsdag 13 december was het dan zover, alle kinderen kwamen vol trots met mooie kleertjes binnen.

Aan tafel hebben de kinderen genoten van een heerlijk kerstdiner. Ondertussen werd er een boekje voorgelezen én er kwam zelfs nog een echte kerstman langs!

De kinderen hebben genoten van deze gezellige avond.

Sinterklaas bij de Zonnestraaltjes!! (05–12-2016)

Vandaag was het groot feest bij de Zonnestraaltjes, Sinterklaas kwam langs!Vandaag was het groot feest bij de Zonnestraaltjes, Sinterklaas kwam langs!
De Sint is bij alle groepen geweest en had in zijn grote boek allemaal verhaaltjes over elk kindje.
Ook kregen de kinderen allemaal een mooi cadeautje!!

HOERA! de Zonnestraaltjes 6 jaar! (01–11-2016)

Hoera! de Zonnestraaltjes bestaat vandaag 6jaar!!

Het is elke dag een feestje bij ons kinderdagverblijf maar vandaag helemaal. De kinderen mochten verkleed komen, er is taart gebakken (en opgegeten), feest gevierd, spelletjes gedaan, de kinderen werden geschminkt het was een super gezellige dag. We zijn zelfs verwend met cadeautjes. Alle kinderen, ouders en juffies bedankt voor deze geweldige dag!!

Broers-en-zussen-dag (26–10-2016)

Op woensdag 26 oktober was het broers en zussendag bij de Zonnestraaltjes. Alle kinderen mochten komen spelen met hun grote broer of zus. Het was een hele gezellige dag, de kinderen hebben met elkaar een mooi fotolijstje gemaakt, ze hebben gedanst, geknuffeld én heel veel gespeeld. De grote en kleine kinderen hebben er enorm van genoten!!Op woensdag 26 oktober was het broers en zussendag bij de Zonnestraaltjes. Alle kinderen mochten komen spelen met hun grote broer of zus. Het was een hele gezellige dag, de kinderen hebben met elkaar een mooi fotolijstje gemaakt, ze hebben gedanst, geknuffeld én heel veel gespeeld. De grote en kleine kinderen hebben er enorm van genoten!!

Kinderboekenweek bij de Zonnestraaltjes (7–10-2016)

Van 5 t/m 14 oktober is het de Kinderboekenweek.

Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes doet daar natuurlijk ook aan mee.Van 5 t/m 14 oktober is het de Kinderboekenweek. Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes doet daar natuurlijk ook aan mee.We zijn de week begonnen met een voorleeslunch, de kinderen hebben heerlijk gesmuld van een lunch met broodjes, krentenbollen, eierkoeken enzovoorts. Ondertussen werd er voorgelezen en luisterde de kinderen aandachtig! De dag erna waren de kinderen uitgenodigd bij boekhandel Muilenburg, daar kwam een opa voorlezen, dit helemaal in het thema van de Kinderboekenweek: ‘voor altijd jong’.

De kinderen vonden het fantastisch en vroegen steeds of er nog een boekje kon worden voorgelezen. Volgende week zijn er nog meer leuke activiteiten gepland. We gaan bijvoorbeeld nog boekenleggers knutselen, groep 7 van basisschool de Klimophoeve komt voorlezen aan de kinderen van de Zonnestraaltjes, er komt een poppenkast voorstelling, we gaan lettersoep enzovoorts.Het is dus weer een super gezellig (voor)lees week bij de Zonnestraaltjes.

Muziek op schoot (26–09-2016)

Maandag 26 september was er een super leuke activiteit voor alle baby’s: Muziek op schoot!Maandag 26 september was er een super leuke activiteit voor alle baby’s: Muziek op schoot!

We hebben geluisterd naar verschillende instrumenten. Ook hebben we zelf muziek gemaakt, kiekeboe spelletjes, bellen blazen en nog veel meer leuks. De allerkleinste hebben hun oogjes uitgekeken!!

Het was een hele gezellige ochtend!

Peuterdanslessen bij de Zonnestraaltjes!! (25–08-2016)

Thema: “kikkers”Thema: “kikkers”
Vindt uw kindje dansen ook zo leuk? Vanaf nu zijn er bij de Zonnestraaltjes weer peuterdanslessen. Corina Metselaar geeft elke woensdagmiddag deze leuke lessen aan peutertjes vanaf 2 jaar!
Tijd: 13.30 uur – 14.15 uur.
Zij zal deze lessen geven in het lokaal van de Zonnestraaltjes, Kerkstraat 35 te Bleiswijk
Totaal doet uw kindje mee aan 6 middagen peuterdans. De kosten hiervoor bedragen totaal: 45,- We starten met deze lessen op woensdag 7 september 2016.
Meld uw kindje nu aan!
 Aanmelden kan door een mail te sturen naar:
Mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Olympische spelen bij de Zonnestraaltjes (10–08-2016)

Ook de Zonnestraaltjes doen mee aan de Olympische spelen. Deze hele week hebben wij allemaal leuke activiteiten gedaan, gericht op de Olympische spelen. Zo hebben we Olympische ringen koekjes gebakken, is het Olympisch vuur aangestoken en is er natuurlijk veel gesport. Vrijdag sluiten we de week af met het maken van een mooie medaille!!Ook de Zonnestraaltjes doen mee aan de Olympische spelen. Deze hele week hebben wij allemaal leuke activiteiten gedaan, gericht op de Olympische spelen. Zo hebben we Olympische ringen koekjes gebakken, is het Olympisch vuur aangestoken en is er natuurlijk veel gesport. Vrijdag sluiten we de week af met het maken van een mooie medaille!!

Uitje naar de kinderboerderij (19–07-2016)

Op dinsdag 19 juli gingen de Zonnetjes naar de kinderboerderij. Adrina en Avina zaten in de kring al vol verhalen, ze wisten zeker dat er Op dinsdag 19 juli gingen de Zonnetjes naar de kinderboerderij. Adrina en Avina zaten in de kring al vol verhalen, ze wisten zeker dat er ezeltjes en konijntjes waren! Aangekomen bij de boerderij zag Tony meteen de geitjes! We gingen meteen even bij de geitjes kijken. Nadia en Bob waren helemaal gek op de geitjes, ze bleven ze aaien!
Daarna zagen we nog paardjes en konijntjes, Nick keek zijn oogjes uit maar bleef wel een beetje op afstand. Het was heel warm dus daarna even wat gedronken en een kaakje gegeten. Luc had al heel snel zijn drinken op, hij had dorst! Toen gingen we naar de ezeltjes, waar we een ritje op mochten maken! Esmee en Kian gingen als eerst, ze vonden het best een beetje spannend maar al snel was het goed en straalde ze helemaal. Ook kwamen we Lauren en Quinten tegen en zij hebben ook een rondje gereden op de ezel.
Sascha vond het wat spannend en wilde niet op de ezel rijden maar wel aaien. Ook is er een speeltuin bij het Ezelsbruggetje en daar hebben we ook gespeeld. Max pakte meteen een stoere motor terwijl Victoria en Isra in de zandbak gingen spelen.
Het was een super gezellige ochtend!!

Modderdag!! (29–06-2016)

Woensdag 29 juni was het Nationale Modderdag! Hier deden de Zonnestraaltjes natuurlijk ook aan mee.Woensdag 29 juni was het Nationale Modderdag! Hier deden de Zonnestraaltjes natuurlijk ook aan mee.
De kinderen kwamen die ochtend al met oude kleding binnen en konden niet wachten om lekker met modder te gaan kliederen!!
Toen we naar buiten gingen, gingen de kinderen meteen aan de slag. De één dook meteen in het grote modderbad, terwijl de ander voorzichtig met takjes ging spelen in een grote emmer. Ook werden er op een grote vellen papier echte modderkunstwerken gemaakt. We hebben met zand, water, aarde en takjes geknoeid.
Het werd een lekkere kliederboel en het was weer een fantastische dag!

Sportdag 2016 (16–06-2016)

Vandaag hadden de Zonnestraaltjes sportdag! Het was een hele gezellige en sportieve ochtend. De kinderen hebben verschillende spelletjes gedaan, zoals blokken estafette, blik gooien, sponsen race, voetballen enzovoorts.. Wat deden de kinderen allemaal fanatiek mee!Vandaag hadden de Zonnestraaltjes sportdag! Het was een hele gezellige en sportieve ochtend. De kinderen hebben verschillende spelletjes gedaan, zoals blokken estafette, blik gooien, sponsen race, voetballen enzovoorts.. Wat deden de kinderen allemaal fanatiek mee!

Aan het einde van de sportdag kregen de kinderen zelfs nog een mooie medaille, waar ze super trots op zijn!

Pappa & Mamma BBQ (03–06-2016)

Vandaag was de jaarlijkse pappa & mamma BBQ en wat was het weer gezellig!!Vandaag was de jaarlijkse pappa & mamma BBQ en wat was het weer gezellig!!
Om 18.00uur startte het feest en de kinderen vonden het fantastisch! Bij de Zonnestraaltjes barbecueën samen met je vriendjes, pappa’s en   mamma’s! De pappa’s en mamma’s hebben gesmuld van een overheerlijke BBQ en konden gezellig met elkaar kletsen, terwijl de kinderen op het springkussen sprongen en als ze tijd hadden ook wat meeaten.
Het was weer super gezellig!!

Boerderij dag 2016! (01–06-2016)

Op woensdag 1 juni was het een echte feestmiddag bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes in Bleiswijk!Op woensdag 1 juni was het een echte feestmiddag bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes in Bleiswijk!
Het was Boerderijdag. Alle kinderen uit Lansingerland waren welkom om bij deze dag aanwezig te zijn. Er waren zoveel verschillende dieren; paardjes, geitjes, konijntjes, pony’s, kippen enzovoorts..
De kinderen mochten de dieren aaien of gewoon kijken. Ook werd er een rondje gereden op de pony of het paardje. Het springkussen stond ook op en de kinderen vonden dat ook weer fantastisch!
We hebben een geweldige middag gehad, het was één groot feest!

Peuterdanslessen bij de Zonnestraaltjes!! (04–05-2016)

Thema: “kikkers”Thema: “kikkers”Vindt uw kindje dansen ook zo leuk? Vanaf nu zijn er bij de Zonnestraaltjes weer peuterdanslessen.

Corina Metselaar geeft elke woensdagmiddag deze leuke lessen aan peutertjes vanaf 2 jaar!Tijd: 13.30 uur – 14.15 uur.Zij zal deze lessen geven in het lokaal van de Zonnestraaltjes, Kerkstraat 35 te Bleiswijk.

Totaal doet uw kindje mee aan 6 middagen peuterdans. De kosten hiervoor bedragen totaal: 45,-

We starten met deze lessen op woensdag 7 september 2016.Meld uw kindje nu aan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar:Mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koningsspelen 2016 (22–04-2016)

Vrijdag 22 april deed kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes mee aan de Koningsspelen.Vrijdag 22 april deed kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes mee aan de Koningsspelen.

Wat vonden de kinderen dat leuk!! We hebben verschillende activiteiten gedaan, zoals blik gooien, sjoelen, een aardappelrace en er werden mooie kroontjes gemaakt.

Ook hebben we natuurlijk gedanst. De kinderen deden heel fanatiek mee en hadden hier veel plezier in!
Het was een hele gezellige en sportieve dag!

Uitstapje naar bakker Ammerlaan (05–04-2016)

Dinsdag 5 april waren de 3+ kinderen van de Zonnestraaltjes uitgenodigd bij Bakker Ammerlaan voor een rondleiding door de bakkerij.Dinsdag 5 april waren de 3+ kinderen van de Zonnestraaltjes uitgenodigd bij Bakker Ammerlaan voor een rondleiding door de bakkerij.
De kinderen hadden er super veel zin in en riepen de hele ochtend: wij gaan naar de bakker!!Aangekomen bij de bakkerij werden we ontvangen door bakker Rob, hij gaf ons een rondleiding door de bakkerij. De kinderen konden een kijkje nemen waar het brood wordt gebakken en waar de taartjes worden gemaakt. Wat zag dat er allemaal lekker uit!!
Als laatst mochten de kinderen ook zelf nog een koek versieren, die ze later mee naar huis mochten nemen. Bedankt bakker Ammerlaan! De kinderen hebben een hele leuke ochtend gehad!

Uitstapje naar Monkey town (21–03-2016)

Op maandag 21 maart zijn de oudste dreumessen naar Monkey town geweest.Op maandag 21 maart zijn de oudste dreumessen naar Monkey town geweest.
De kinderen hadden er vooraf al heel veel zin in. Ze riepen al: “wij gaan naar Monkey town”. Aagenkomen bij Monkey town eerst alle jasjes en schoentjes uit en toen kon het speelplezier beginnen. We gingen klimmen op de matten, glijden van de glijbaan, spelen in het ballenbak, en springen op de trampolines. Tussen het spelen door was en nog tijd voor wat limonade. De kinderen hebben een hele leuke dag gehad en hebben zich lekker kunnen uitleven.

Carnaval bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes mét de Raad van Elf! (05–02-2016)

Vrijdag 5 februari was het groot feest bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes! Samen met de Raad van Elf van de Otterrotters werd er uitgebreid Carnaval gevierd. De kinderen waren allemaal prachtig verkleed, er waren piraatjes, prinsesjes, beertjes en zelfs Bumba! Vrijdag 5 februari was het groot feest bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes! Samen met de Raad van Elf van de Otterrotters werd er uitgebreid Carnaval gevierd. De kinderen waren allemaal prachtig verkleed, er waren piraatjes, prinsesjes, beertjes en zelfs Bumba! 
Het was gelijk groot feest, er werd gedanst en gesprongen. De kinderen hadden er zoveel zin in!
Toen de Raad van Elf arriveerde keken de kinderen hun oogjes uit, maar toen de muziek hard aanging deden de kinderen meteen enthousiast mee! De Raad van Elf heeft meegedaan met de activiteiten die al klaar stonden. De kinderen konden maskers maken, koekhappen en natuurlijk werd er ook geschminkt door de leidsters van de groepen.
Als afsluiting hebben we natuurlijk ook nog de polonaise gelopen met de Raad van Elf!
Toen de Raad van Elf wegging werden ze uitgebreid uitgezwaaid door de kinderen van de Zonnestraaltjes.  Het feest zelf ging nog door tot diep in de middag…
Alááááf

Het Nationale voorleesontbijt! (27–01-2016)

Woensdag 27 januari startte de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes doet hier natuurlijk aan mee. Wij vinden (voor)lezen heel belangrijk en besteden hier dan ook graag extra aandacht aan. Het Voorleesontbijt was een groot succes, de kinderen smulde van het heerlijke ontbijtje terwijl de Burgemeester voorlas uit het boek: ‘we hebben er een geitje bij!’. De kinderen luisterde aandachtig naar het leuke verhaaltje!Woensdag 27 januari startte de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes doet hier natuurlijk aan mee. Wij vinden (voor)lezen heel belangrijk en besteden hier dan ook graag extra aandacht aan. Het Voorleesontbijt was een groot succes, de kinderen smulde van het heerlijke ontbijtje terwijl de Burgemeester voorlas uit het boek: ‘we hebben er een geitje bij!’. De kinderen luisterde aandachtig naar het leuke verhaaltje!
Bedankt Burgemeester, voor het voorlezen!!

Appelflappen maken op oudejaarsdag (31–12-2015)

Vandaag op Oudejaarsdag hebben de kinderen appelflappen gemaakt. Appeltjes, rozijntjes, deeg de kinderen wisten daar wel raad mee! Nadat de juffen de appelflappen in de oven hadden gedaan mochten ze geproefd worden. Hmm.… Ze smaakte heerlijk!!Vandaag op Oudejaarsdag hebben de kinderen appelflappen gemaakt. Appeltjes, rozijntjes, deeg de kinderen wisten daar wel raad mee! Nadat de juffen de appelflappen in de oven hadden gedaan mochten ze geproefd worden. Hmm.… Ze smaakte heerlijk!!
We wensen iedereen een goede jaarwisseling en alvast een stralend en Zonnig 2016!

Kerstweek (23–12-2015)

In de week van 21 december was er een kerstweek georganiseerd bij de Zonnestraaltjes.In de week van 21 december was er een kerstweek georganiseerd bij de Zonnestraaltjes.
Hierin waren allemaal activiteiten gepland, zo hebben we kerstkoekjes gebakken, werd er een mooi kerststukje gemaakt door de kinderen en een kerstbal voor in de boom.
Maar ook was er een kerstontbijt én een kerstmannen-race! De kinderen hebben aan dit alles enthousiast mee gedaan, het was één groot feest!!
Als laatst willen we iedereen gezellige kerstdagen wensen!!

Kerstdiner bij de Zonnestraaltjes (17–12-2015)

Vanavond was het Kerstdiner bij de Zonnestraaltjes en wat was het weer gezellig!! Iedereen zag er zo mooi uit. De meisjes met mooie jurkjes, rokjes, sieraden en de haren helemaal netjes. Maar ook de jongens hadden hun best gedaan, ze hadden mooie blousejes aan, sommige zelfs met een stropdas of strikje!! Het diner had een flink menu waar de kinderen lekker van hebben gesmuld! Wat was het een gezellige kerstavond!Vanavond was het Kerstdiner bij de Zonnestraaltjes en wat was het weer gezellig!! Iedereen zag er zo mooi uit. De meisjes met mooie jurkjes, rokjes, sieraden en de haren helemaal netjes. Maar ook de jongens hadden hun best gedaan, ze hadden mooie blousejes aan, sommige zelfs met een stropdas of strikje!! Het diner had een flink menu waar de kinderen lekker van hebben gesmuld! Wat was het een gezellige kerstavond!

Sinterklaasfeest bij de Zonnestraaltjes!! (04–12-2015)

Vandaag was het dan zover! Sinterklaas kwam naar de Zonnestraaltjes! Het was één groot feest. Sommige kinderen vonden het wat spannend, maar de meeste vonden het super leuk!Vandaag was het dan zover! Sinterklaas kwam naar de Zonnestraaltjes! Het was één groot feest. Sommige kinderen vonden het wat spannend, maar de meeste vonden het super leuk!
Alle kinderen mochten even naar Sinterklaas, want wat stond er allemaal in zijn grote boek??
Natuurlijk zijn alle Zonnestraaltjes lief geweest dit jaar en hebben ze een mooi cadeautje gekregen.

Welkom Sinterklaasje! (16–11-2015)

Bij de Zonnestraaltjes hebben we de groepen al mooi versierd en zijn we al helemaal in de Sinterklaasstemming door de gezellige muziek.

Maar ook hebben de kinderen meteen al een mooie Sinterklaasknutsel gemaakt.Bij de Zonnestraaltjes hebben we de groepen al mooi versierd en zijn we al helemaal in de Sinterklaasstemming door de gezellige muziek. Maar ook hebben de kinderen meteen al een mooie Sinterklaasknutsel gemaakt.
Aankomende week mogen alle kinderen een schoentje zetten bij de Zonnestraaltjes, we gaan de hele week extra veel en hard zingen bij de openhaard.

Hopelijk komt Sinterklaas dan ook bij ons langs om wat in ons schoentje te doen.… Spannend!!

5 jarig bestaan de Zonnestraaltjes! (09–11-2015)

Zaterdag 7 november was het dan zover, op deze dag vierde we het 5 jarig bestaan van ons kinderdagverblijf! Het was één groot feest.Zaterdag 7 november was het dan zover, op deze dag vierde we het 5 jarig bestaan van ons kinderdagverblijf! Het was één groot feest.
Er waren verschillende workshops waar heel veel kinderen aan mee hebben gedaan. Maar er was ook een hele gekke clown met muziek, ballonnen en heel veel grapjes.
Er werd heel hoog gesprongen op het springkussen en gesmuld van al het lekker eten en drinken. De kinderen, ouders en wij hebben enorm genoten van deze gezellige zonnige dag.
Alle ouders/verzorgers, nogmaals bedankt voor alle mooie cadeaus en super lieve woorden!

Open dag de Zonnestraaltjes 5 jaar!! Komt u ook zaterdag 7 november? (24–10-2015)

Herfstwandeling (13–10-2015)

Op dinsdag 13 oktober was de jaarlijkse herfstwandeling.

De kinderen hadden er meteen al heel veel zin in! In de auto’s ernaar toe was het erg gezellig. Aangekomen bij het bos begonnen we meteen met de wandeling. Onderweg zagen de kinderen de bomen, veel blaadjes en nootjes.

Al snel kwam Puk, het knuffelvriendje van de Zonnestraaltjes er ook bij. Puk had een tas meegenomen en de kinderen mochten er allemaal herfstvoorwerpen in doen.

Er werd direct druk gezocht naar herfstblaadjes, takjes en nootjes. Toen we een stukje verder liepen zagen de kinderen ineens paddenstoelen! We hebben deze goed bekeken en daarna ook nog het liedje ‘op een grote paddenstoel’ gezongen.

Het was een hele gezellige en leerzame ochtend!

Kinderboekenweek bij de Zonnestraaltjes (14–10-2015)

Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes doet elk jaar mee aan de Kinderboekenweek. Ook dit jaar stond (voor)lezen, anderhalve week, extra in het middelpunt. http://www.herautonline.nl/?p=45654